Departamentul de Psihologie si Asistenta Sociala

ECHIPA NOASTRA

DEPARTAMENTUL DE PSIHOLOGIE SI ASISTENTA SOCIALA

 

Prof. univ. dr. Rodica Gabriela Enache

Rodica Gabriela Enache este licențiată a Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Programele de licență Psihologie și Pedagogie, Doctor în Psihologie. Are o experiență academică de 20 de ani la Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul de Psihologie și Asistență socială, este titular al disciplinelor Fundamentele psihologiei, Evaluarea psihologică a copilului și adolescentului (master), Evaluarea psihologică a cuplului și familiei (master). A publicat 5 lucrări în calitate de autor principal sau coautor, 10 lucrări în calitate de coordonator, 20 de lucrări ISI/BDI, 50 de comunicări științifice susținute la conferințe naționale în domeniile psihologie și științele educației.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

Conf. univ. dr. Iulia  Dana Ciorbea

Iulia Dana Ciorbea este conferentiar universitar la Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, unde susține discipline din domeniul evaluării clinice, psihoterapiei și psihologiei personalității. Este interesată de procesele terapeutice care conduc la schimbare; de noile modele de integrare în psihoterapie și de noi modalități de evaluare a personalității. Este psihoterapeut principal acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Desfășoară activități de predare și cercetare, precum și o practică privată consistentă ca psihoterapeut de peste 17 ani.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 


Conf. univ. dr. Laura Rodica Giurgiu

Laura Rodica Giurgiu este absolventă a Facultatii de Psihologie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, doctor in Psihologia Sportului și absolventă a Programului de Masterat, Asistenta sociala a copilului si familiei. Experienta profesională se exercită cu precadere in domeniile Psihologiei, Psihologiei educaționale și Psihologiei sportului, iar in ultimii 16 ani, activitățile sale s-au concentrat in principal pe Psihologie aplicată în asistenta sociala și Teorii, metode și tehnici de evaluare și interventie in asistența socială.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

Lector univ. dr. Carmen-Mihaela Băiceanu

Carmen-Mihaela Băiceanu Vărăşteanu este absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Științele Educaţiei a Universităţii Ovidius din Constanţa în anul 2005, licenţiată în Psihologie. Formarea profesională a continuat şi după absolvire fiind marcată de momente decisive: 2008 – masterat în Consiliere şcolară la Universitatea Bucureşti; 2011 – doctor în psihologie la Universitatea Bucureşti. Parcursul sau universitar s-a concretizat în cursuri, seminarii, stagii de pregătire, lucrări ştiinţifice şi publicaţii care vizează problematica actuală a Psihologiei educaţiei, Psihologiei sociale, Psihologiei sănătăţii şi Consiliere şcolară şi vocaţională.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

Lect. univ. dr. Marinela Carmen Grigore

Marinela Carmen Grigore, este cadru didactic al Universității „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Eduacției, Departamentul de Psihologie și Asistență Socială, psihoterapeut format în școala de psihoterapie experiențială și asistent social principal. Doctor în psihologie, cu o experiență practică de peste 20 de ani în asistența socială, folosește cu succes competențele dobândite în domeniul psiho-social atât în practica profesională cât și prin împărtășirea acestora studenților la specializările asistență socială și psihologie. Este coordonatorul Programului de Asistență Socială și președintele Sucursalei Constanța a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

Lect. univ. dr. Claudia-Neptina Manea

Claudia - Neptina Manea este absolventa a doua doctorate, unul in Psihologie si Stiintele Educatiei (Universitatea Catolica din Louvain, Belgia – universitate de prestigiu la nivel mondial) si unul in Sociologie (Universitatea din Bucuresti). Licentiata a facultatii noastre, specializarea Psihologie, a explorat multiple domenii - psihologie, psihoterapia familiei si cuplului, pedagogie, dar marea sa pasiune a fost dintotdeauna studiul relatiilor interpersonale si intergrupale. Interesele sale de cercetare, valorificate prin participari la conferinte si prin publicatii in jurnale internationale, vizeaza in special ideologile de gen in negociere si stereotipurile de gen.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 


Lect. univ. dr. Mihaela Luminița Sandu

Mihaela Luminita Sandu este absolventă a facultății de Psihologie și Asistență Socială (Universitatea Andrei Șaguna, Constanța), a Facultății de Sociologie (Universitatea Ovidius, Constanța) și doctor în Sociologie (Universitatea din București). Este psiholog principal și superevizor în specialitățile psihologia muncii și organizațională, psihologia transporturilor și psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și autor a numeroase studii și articole publicate în țară și străinătate și al unor cărți de specialitate.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

Lect. univ. dr. Claudia Sălceanu

Claudia Sălceanu a obținut titlurile de licenta, masterat și doctorat în domeniul Psihologie, studiind comunicarea și tehnicile de manipulare publicitară. Interesele sale academice și de cercetare se regăsesc în domenii precum psihologia dezvoltării, psihologia experimentală, socială, organizațională, psihologia reclamei sau evaluarea psihologică, concretizate într-o serie de studii publicate în reviste de specialitate internaționale și naționale, cărți publicate sau capitole în volume colective.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

 

Lect. univ. dr. Enache Tusa

Enache Tuşa este cercetător ştiinţific la Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române din anul 2006. A absolvit Facultatea de Drept în a Universităţii Ovidius din Constanţa, Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti şi Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii din Craiova. În 2010 a obținut titlul de doctor în științe politice al Universității din București iar în 2017 a obținut titlul de doctor în sociologie în Universității din București. Interesele de cercetare se concentrează pe domeniile legate de politicile sociale, politicile educaționale identitățile regionale, antropologia comunităților etnice, sociologia educației, sociologia modernizării.

 

Informații suplimentare: CV LL EN