Colaboratori

ECHIPA NOASTRA

COLABORATORI

 

Prof. univ. dr. habil. Mihaela Rus

Prof.univ.dr.habil. Mihaela Rus este cadru didactic in cadrul Universității Ovidius din Constanța. Psiholog de profesie cu peste 20 de ani de exeperiență în psihologia muncii,organizațională și a traficului este conducator de doctorat in Psihologie. Autoare a 10 carti si peste 80 de studii de specialitate publicate reviste naționale și internaționale, membră in comitetele științifice ale conferințelor naționale de prestigiu. Din anul 2015 este președintele Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră coordonând 5 campanii de responsabilizare socială la nivel național și președinte al Colegiului Psihologilor-filiala Constanța.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

 

Prof. Univ. dr. Traian Vrasmas

 

 

Experienţă didactică şi managerială: învățător/institutor; profesor şi director de şcoală specială; şef serviciu educaţie specială - Ministerul Învăţământului (1990-1997); consultant şi coordonator de programe (1998-2002), Reprezentanţa UNICEF în România; coordonator de proiecte la Asociaţia RENINCO România (2003 - prezent); conferenţiar (din 2005) și profesor (din 2015) la Facultatea de Psihologie şi Stiintele Educaţiei, Universitatea “Ovidius” Constanţa, director departament DPPD, in perioada 2012-2019; Cercetator asociat ISE, din 2013.

 

Informații suplimentare: CV   LL 

 

 

Conf. univ. dr. Filaret Sîntion

Filaret Sîntion este doctor în psihologie. Comandor (Marină, în rezervă), a urmat numeroase stagii de documentare și schimburi de experiență în străinătate, în domeniul învățământului militar de marină, în general și al programelor de formare în domeniul leadership-ului militar, în special (Franța, Grecia, Italia, Spania, S.U.A., Turcia). A publicat numeroase lucrări referitoare la diferite aspecte de psihologie militară si a contribuit la conturarea unui nou domeniu al psihologiei aplicate, Psihologia navală.

 

 

 

Lect. univ. dr. Laura Mariana Popa

Laura Mariana Popa este absolventă a Facultății de Științe ale naturii (Universitatea ”Ovidius” din Constanța) și doctor în biologie (Universitatea ”Ovidius” din Constanța). Experiența sa s-a consolidat în calitatea de profesor și formator pentru elevi și adulți în domenii precum biologie, comunicare interpersonală și didactică, coordonare de echipe, management și leadership, educație nonformală, dezbatere și argumentare, educație pentru sănătate, neuroștiințe, ecologie. Interesele sale se îndreaptă spre învățarea de tip experiențial astfel încât fiecare persoană să găsească în propriul univers puterea de a iniția și susține schimbarea.

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

Lect. univ. dr. Ecaterina Gabriela Totolan

Ecaterina Gabriela Totolan Este absolventă a Universității din București, Facultatea de Sociologie, Psihologie și Pedagogie, specializarea Psihopedagogie specială, Doctor în Psihologie (Universitatea din București, coordonator științific Prof. Univ. Dr. Emil Verza). Activitatea de bază este aceea de profesor logoped în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, are o experiența de 23 de ani în domeniul logopediei și este colaborator al Universității „Ovidius” Constanța din 1999 pe discipline ce vizează terapia tulburărilor de limbaj, dar și altele.

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

Sef lucrari univ. dr. Gheorghe Lucian

 

Gheorghe Lucian este absolvent de drept și psihologie (Universitatea ”Ovidius” din Constanta). Este sef lucrari universitar doctor in cadrul Facultatii de Inginerie Mecanica Industriala si Maritima, Departamentul de Management Industrial şi Autovehicule Rutiere. Domeniile de competenta sunt: stiinte juridice si psihologie iar ca directii de cercetare putem enumera: legislatia muncii, legislatia in domeniul economic, legislatia în domeniul asistenței sociale, psihologie judiciară si psihologia inginereasca.

 

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

Lect.univ. dr. Miruna Moroianu

 

Miruna Moroianu este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius din Constanța, cu titlul de doctor în domeniul Educație Fizică și Sport obținut în cadrul Universitătii Naționale de Educație Fizică și Sport București. De asemenea specializarea pe o ramură de sport este în gimnastică artistică, deținând competențe și în această direcție. Având în vedere activitatea de mai mulți ani în domeniul științele educației și obținerea de noi competențe prin parcurgerea masteratului psihodiagnoza personalității, pregătirea profesională a fost orientată  spre zona de didactica educației-fizice și psihomotorii la nivelul învățământului primar și preșcolar, practică pedagogică de specialitate, precum și didactica specialității de la nivelul învățământului gimnazial și liceal . 

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

Prof. univ. dr. Mircea Adrian Marica

 

 

 

 

 

 

Mircea Marica este absolvent de Filosofie (Universitatea “Al. I. Cuza”, Iași) și doctor în Filosofie (aceeași universitate).
Experienta sa vizeaza mai multe domenii: filosofie, etică, logică, dar și sociologie și psihologie. Interesele sale actuale de cercetare se centrează pe problematica eticii aplicate și pe subiecte aflate la confluența filosofiei cu psihologia.
 
 

 

 

 

 

Informații suplimentare: CV LL EN

 

 

 

 

Lect. univ. dr. Irina ERMOLAEV

 

 

 

 

 

Lector univ. dr. Irina ERMOLAEV, colaborator al Departamentului Psihologie, Asistență Socială și Științe ale Educației și al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației – Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, licențiată în Psihologie și master în domeniile Psihodiagnoza complexă a personalității și Management educațional – Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, doctor în Psihologie – Școala Doctorală de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, este profesor consilier școlar titular al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa – Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” Constanța.
Este formator naţional al Ministerului Educației, în domeniul „Consiliere şi orientare” și în Proiectele „Metode inovative în formarea personalului didactic pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor”, „Dezvoltarea abilităților de viață ale tinerilor în contextul dezvoltării durabile” și „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”.
Deține o experiență de 25 de ani în domeniul educației, cât și o experiență managerială obținută în cadrul C.J.R.A.E. Constanța, pe parcursul a treisprezece ani și are statut de: psiholog principal în psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, certificat de Colegiul Psihologilor din România, educator parental, expert în numeroase proiecte naționale și în Corpul de Experți ai Corpului de Control din cadrul Ministerului Educației, membru al corpului naţional al experţilor în management educaţional, profesor de psihologie, cu gradul didactic I și mentor de practică pedagogică a studenţilor.
 
Informații suplimentare: CV LL 

 

Dr. Lenuța Burlacu

 

 

Asist.drd Burlacu Lenuța absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Ovidius” din Constanța și colaborator din anul 2023. Deține o experiența  semnificativă în domeniul psihoterapiei cu o activitate de peste 17 ani de practică în cabinetul individual cât și în domeniul psihologiei școlare ca și consilier școlar în cadrul Școlii Gimnaziale Spectrum Constanța. Interesele sale în cercetarea pe care o desfășoară în prezent vizează: psihologia analitică, psihologia dezvoltării, integrarea copiilor cu CES, pedagogia specială, terapiile prin joc.

 

 

 

Informații suplimentare: CV  LL

 

Conf.univ.dr. Roxana Maier

 

 

 

Roxana Maier este doctor în psihologie, conferențiar universitar doctor la Universitatea “Ovidius” din Constanța și Universitatea ,,Babeș Bolyai,, Cluj Napoca, psihoterapeut principal, formator și supervizor în psihoterapie experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei, psiholog principal, supervizor în psihologie clinică, psihologia muncii și organizațională, psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională.Domeniile de interes academic și științific ale doamnei Roxana Maier sunt psihologia traumei, a educației, psihologia sănătății (persoanelor, mediilor de muncă etc), domenii dublate și de experiența practică în activitatea din cabinet. De-a lungul anilor aceasta a publicat numeroase cărţi ca unic autor sau co-autor, dar și articole în reviste de specialitate şi capitole în volume colective editate pe plan national și internațional. Roxana Maier este cadru didactic în domeniul psihologiei și de asemenea psiholog practician de peste 20 ani.

 

Informații suplimentare: CV  LL

 


Dr. Elena Crișan

CRIȘAN ELENA– licențiată în Psihologie în cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea  de Psihologie; licențiată în Sociologie în cadrul Universității ”Spiru Haret” din București, Facultatea de Sociologie – Psihologie București și master în domeniul Științe ale Educației în cadrul Universității ”Ovidius” din  Constanța, Facultatea de Psihologie Și Științele Educației; absolventă a Școlii Doctorale Științe ale Educației din cadrul Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă din Chișinău, Republica Moldova, Specializarea Pedagogie Specială. Activitatea de bază este aceea de profesor logoped titular cu grad didactic I în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, are o experiență de 16 de ani în domeniul psihopedagogiei speciale.

 Este formator național al Ministerului Educației;  psiholog cu drept de liberă practică – Specialist- Autonom în psihopedagogie specială certificat de Colegiul Psihologilor din România, membru al corpului național al experților în management educațional; mentor de practică pedagogică a studenților; profesor metodist al Inspectoratului Școlar Județean Galați; deține competențe digitale certificate prin ECDL. 

 

Informații suplimentare: CV LL


Dr. Stanciu Tiberius

 

Tiberius Iustinian Stanciu este redactor cu peste 13 ani de experiență în cadrul Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța, cercetătorși, tototdată,cadru didactic asociat al facultății, aria sa de expertiză fiind la confluența mai multor domenii. Vizând interdisciplinarea pe parcursul educațional, acesta este absolvent a trei programe de licență în cadrul Facultățiilor de Științe Economice, Arte (specializarea Artele spectacolului - actorie) și Psihologie și Științele Educației, din Universitatea Ovidius din Constanța. Mai mult, acesta și-a completat studiile cu un masterat în Administrarea Afacerilor, iar mai apoi a obținut titlul de Doctor în Economie cu teza „Evaluarea Relațiilor Publice și impactul acestora asupra performanțelor instituțiilor de învățământ superior din România”, în 2017, la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Face parte din mai multe colective de cercetare cu lucrări publicate în sferele de interes: psihologie, economie și relații publice.

 

Informații suplimentare: CV LL


Drd. Flaut Theodora

Theodora Flaut este absolventă a Facultății de Litere și a programului de masterat Studii de Romanistică din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Ȋn prezent, este student-doctorand în cadrul Şcolii Doctorale de Ştiinţe Umaniste din aceeași universitate, specializarea filologie. A publicat articole în reviste și volume de specialitate, atât în țară, cât și în străinătate, și a participat la diverse manifestări științifice.

            De-a lungul parcursului său academic, a beneficiat de burse de performanță și de bursa de cercetare ştiinţifică „Alexandru Xenopol” pentru doctoranzi și cercetători, oferită de Muzeul Naţional al Literaturii din Iaşi, în cadrul proiectului Burse și rezidențe de cercetare științifică „Junimea” privind istoria și viața culturală ieșeană, ediția a VII-a (2023). Este cunoscătoare a trei limbi străine de nivel avansat și mediu și deține competențe digitale certificate prin ECDL. De asemenea, este membră a Asociației „Societatea de Studii Clasice” (din 2022) și a Centrului de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Românești în Context Internațional” (STUR) (din 2022).

 

 

Informații suplimentare: CV LL

 


Asist. univ. dr. Bolboașă Ionuț

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informații suplimentare: CV LL